říjen, 2021

25říj18:3021:00Degustace: vinařství Pastorek18:30 - 21:00

Podrobnosti události

Zveme Vás na další řízenou degustaci, v rámci které ochutnáme 9 vzorků vín z produkce rodinného vinařství Pastorek. Připraveno bude rovněž občerstvení v podobě prkének (domácí uzené sýry, vybrané uzeniny a další delikatesy k vínu).

Degustaci povede zástupce vinařství Mgr. Pavel Pastorek

Cena: 400 Kč / osobu

Vstupenky na degustaci zakoupíte prostřednictvím rezervačního portálu Ticketon.

Online vstupenky

Slovo vinaře

Rodinné vinařství Pastorek se nachází v malebné jihomoravské obci Čejkovice, která patří k jedné z nejvýznamnějších a nejkrásnějších vinařských obcí. Dlouholetá tradice pěstování vinné révy a výroby vína, která se datuje k roku 1930 je v našem vinařství předávána napříč generacemi. Jsme již třetí generací vinařů v naší rodině.

Produkujeme vína převážně ze sklizně z vlastních vinic. Všechny vinice jsou obdělávány v systému integrované produkce (něco na způsob bio). Pěstujeme odrůdy, u kterých je předpoklad kvalitního vyzrávání hroznů. Postupně se snažíme vysazovat další vinice v osvědčených tratí obce Čejkovice. V současné době obhospodařujeme cca 4 ha vinic. Nejstarší vinice mají stáří 30 let. V letošním roce jsme vysadili novou výsadbu s odrůdovou skladbou Tramín a Merlot.

Proces výroby našich vín je založen na osvědčených postupech, které reflektují zvyky a tradice výroby vína na Moravě, v kombinaci s nejmodernějšími postupy a technologií, jako jsou řízené kvašení, kryomacerace rmutu, pneumatické, šetrné lisování, použití vinifikátorů na výrobu červených vín a jiné. Pro školení velkých vín používáme francouzské sudy od předních výrobců. Vlajkovou lodí vinařství jsou burgundské odrůdy Chardonnay a Rulandské modré.

Cílem našeho vinařství je produkovat jedinečné vína vysoké kvality, která jsou dána výjimečným charakterem viničních tratí. Chceme, aby se v našich vínech projevil náš rukopis, mládí a rodinný přístup s úctou k tradičním hodnotám a přírodě.

Více

Čas

(Pondělí) 18:30 - 21:00

Další události

Žádné události